GULÁŠ ZE ZPLZNĚ

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / GULÁŠ / GULÁŠ HOVĚZÍ / 




INGREDIENCE: 500 g hovězího masa předního nebo kližky (případně i zadního), 4 střední cibule,1,5 lžičky mleté sladké papriky, 2 lžičky soli, 2 lžíce rajčatového protlaku, špetička drceného pepře,
špetka mletého kmínu, zhruba 0,6 l vody, 2,5 lžíce hladké mouky, 2 střední stroužky česneku, majoránka, 1/2 kostky masoxu, 1,5 dl piva desítky, 4 nožičky párku, 1 vejce, olej na smažení cibulea párků.
POSTUP PŘÍPRAVY: Maso očistíme a nakrájíme na větší kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova na tuku (kdo může, dá sádlo), nejlépe přímo v papiňáku.
Vložíme maso a za stálého míchání ho osmahneme po všech stranách. Přidáme mletou papriku a znovu za míchání krátce osmahneme, zaprášíme moukou a krátce zapražíme a postupně, za stálého míchání, přiléváme vřelou vodu na potřebné množství. Dále přidáme sůl, rajčatový protlak, pepř a kmín, masox, utřený česnek, majoránku a celou dávku piva. Papiňák uzavřeme a necháme dělat 30–40 minut.Po otevření hrnce omáčku podle potřeby dochutíme, většinou pouze trochu dosolíme.Guláš na talíři doplňujeme párkem opečeným na tuku, který jsme zpestřili šikmými zářezya čtvrtkou natvrdo vařeného vejce. Podle chuti můžeme přidat i 2–3 tenké plátky cibule Guláš necháme uležet 1-2 dny v chladnu. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík


GULÁŠ ZE ZPLZNĚ GULÁŠ ZE ZPLZNĚ



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1418 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz